Frank Chindamo teki tuhansia filmiprojekteja: virtuaalinen filmikoulu auttaa muita samaan

Frank Chindamo on puoliaikaisesti näyttämötaiteen professori Chapman-yliopistossa, puoliksi startup-yrittäjä. Hänen uusin perustamansa startup Virtual Film School on ottanut tehtäväkseen tuoda kaikille mahdollisuuden käydä virtuaalisesti filmikoulua.

Frank Chindamo on ollut mukana tuottamassa Saturday Night Livea ja Ghostbusters-elokuvia. Ohjannut ja kirjoittanutkin, pääosin komediaa. Hänen edellinen startup-projektinsa Fun Little Movies on pitänyt häntä julkisuudessa jonkin verran. Sprintillä on sille oma kanavansa ja mobiilissakin. Hän sanoo, ettei häntä sentään Los Angelesissa kadulla tunnistettaisi, hän on toiminut taustalla.

Elokuvateollisuus Los Angelesissa on hirveän kilpailtu. On kymmenen kertaa todennäköisempää päästä pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa NFL:ään kuin päästä ohjaamaan omaa elokuvaa.

”Perustin virtuaalisen filmikoulun, koska elokuva-alan opiskelijoita hieman ajelutetaan. Heille sanotaan, että jos pääset filmikouluun ja maksat 20000$-30000$, he valmistuvat ohjaajiksi, käsikirjoittajaksi tai tv-tuottajiksi. Ymmärsin, että olisi parempi että saataisiin mahdollisimman moni opiskelija onnistumaan.” sanoo Frank Chindamo.

Virtuaalinen filmikoulu opettaa käytännössä käyttämään Youtubea, nettivideoita ja sosiaalista mediaa yleensä. Hän mainitsee yhden opiskelijoistaan, hra Wongin.  Hra Wong tekee kokeellista videota ja on saanut jo 4-5 miljardia latausta netistä.  Lisäksi kaksi kokonaista tv-sarjaa. Henkilöstöä hra Wongilla on 25 ja hän ei ole täyttänyt vielä kolmeakymmentäkään: ”Hän todella pitää ääntä”, sanoo Frank Chindamo.

Näitä esimerkkejä on muitakin – monista ei tule elokuvaohjaajia vaan tubettajia, sosiaalisen median vaikuttajia ja yritysvideoiden tekijöitä.

Projekti on alkamassa täysmittaisesti vuodenvaihteessa. Koulu on 21. vuosisadan filmikoulu, siinä missä muut elokuvakoulut ovat jääneet viime vuosisadalle, sanotaan. Ohjelma kestää kaksi vuotta, kun korkeakouluissa opetetaan neljä vuotta. Kustannus opiskelijoille ovat noin kymmenesosa elokuvakouluista.

On tutkittu, että 75% tulevista opiskelijoita haluaisi olla töissä visuaalisessa mediassa. Nykykouluihin pääsee noin 10% haluavista. Tämä on karhunpalvelus koko maailmalle: ”Hyöty meille on, että luomme koulun, jossa ei ole seiniä, on globaali, joka voi viime kädessä palvella aivan kaikkia, joilla on tarpeeksi nopea netti.”

Opiskelija saa todistuksen valmistumisesta, mutta tekee myös ensimmäisenä ja toisena vuotenaan projektin, valmiin sarjan. Kukaan ei koskaan alalla töissä oltuaan kysynyt Frank Chindamolta hänen saamiaan arvosanoja, vaikka hän on ollut mukana tuhansissa projekteissa.

Koko markkina on noin 30 miljardin dollarin suuruinen. Bisnesmalli on äärimmäisen skaalautuva, kuka tahansa maailmalla voi liittyä hankkimalla internetin lisäksi VR-lasit ja tietokoneen. Jos asuu pohjois-Suomessa ja käydä koulua Helsingissä, täytyy liikkua maansisäisesti. Arabimaissa naiset jotka eivät voi poistua kotonaan, saavat nyt mahdollisuuden käydä filmikoulua kotoaan.

Virtuaalisessa filmikoulussa on oma opiskelijoiden tilansa, jossa voi harjoitella sosiaalisia taitoja kuten oikeassa yliopistossakin ja tietty verkostoitua.

Frank Chindamo sanoo, että tekee nykyään virtuaalista filmikoulua, koska on elämässään jo tuottanut niin paljon elokuvia kuin on halunnut. Hän haluaa olla katalyytti tuhansille uusille filmintekijöille. Hänelle visuaalinen media on tapa muuttaa maailmaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

RSS
Follow by Email